Si të kujdeseni për veshjet prej pambuku

Pambuku është një fibër natyrale e bërë kryesisht nga celuloza. E marrim nga bima tropikale me të njëjtin emër. Bima e pambukut prodhon një frut në formë ovale plot me fara që gjeneron fibrat e pambukut të përdorura për tjerrjen e fijeve të tekstilit që nga lashtësia.

 

Fibra e pambukut është shumë rezistente ndaj ujit të nxehtë dhe hekurosjes. Është i shkëlqyeshëm në thithjen e lagështirës dhe një përcjellës i mirë i nxehtësisë. Gjithashtu ndihmon në shpërndarjen e nxehtësisë së trupit. Disa nga dobësitë e kësaj fibre janë mungesa e elasticitetit dhe tendenca e tkurrjes.

 

Pambuku mund të lahet me dorë ose në makinë. Ne rekomandojmë përdorimin e zbutësit të rrobave për të ndihmuar në shtrirjen e fibrave. Tharja në rrezet e diellit direkte nuk rekomandohet sepse pambuku i bardhë ka tendencë të verdhë